23 december 2015

Coop Vandaag voorbeeld blurring food Retail en Foodservice

De drie eerste filialen van Coop Vandaag zijn eind november in Rotterdam geopend aan de Oostzeedijk in Kralingen, de Zwart Jansstraat in Noord en de Mariniersweg in het centrum. Het zijn stuk voor stuk kleine stadswinkels met als eye catcher een open keuken.

Toch snel even langs geweest op de ZwartJanstraat in Rotterdam. En het resultaat mag er zijn. Naast de grote concepten van AH XL en Jumbo Foodmarkt is dit een prima resultaat voor een buurtfunctie. Kleinschalig en toegankelijk.

Het midden tussen een supermarkt en convenience foodservice. met voldoende keus en vooral ook een prettige atmosfeer. Meer dan een gewone supermarkt.

Wat mij opvalt is de mogelijkheid om zelf  op te scheppen. Met de eieren, de tomaten, de knoflook en de uien. Nog wel met de gebruikelijke wegwerpverpakkingen, maar toch met de mogelijkheid om op maat inkopen te doen..

En waar Albert Heijn een apart Eko/Dieet schap heeft, staan de bioproducten van AH toch vooral onder eigen merk en bij de productgroep. Coop heeft juist er voor gekozen om deze producten in een apart schap bij elkaar te zetten.

Maar de hele atmosfeer van de winkel is prettig en straalt eten, drinken, vers en gemak uit.

De open keuken is daarbij de sfeermaker.

Maar ook de rest van de winkel is daarmee in lijn.

Voor verdere vragen, opmerkingen en aanvullingen graag reacties naar Rien de Koning.