Zelfstandige uitbaters hoogst gewaardeerd

Formule uitkomsten consumentenbeoordelingen Out-of-Home Shopper Monitor Onderzoek 2019

Naar het artikel: https://foodclicks.nl/nieuws/ooh-shopper-monitor-zelfstandige-uitbaters-hoogst-gewaardeerd.html

 

Om het artikel in Foodclicks nr.7 -2019 te downloaden

ga naar het einde van deze pagina.

 

Gasten geven de zelfstandige ondernemers in horeca en catering de beste beoordeling. Dat blijkt uit onderzoek van More2Market en @FoodClicks. In het onderzoek Out-of-Home Shopper Monitor opvallende stijgers en dalers in de foodservicemarkt.

Gemakssupermarkt AH to go heeft de toekomst en lijkt aan een opmars bezig in de voorkeur van de gast/consument. Burger King was het afgelopen jaar juist bezig aan een duikvlucht. Ook cateraar Eurest doet het niet zo goed bij de gasten. Met een NPS van -5% is hun waardering nog lager dan die van werknemers die het helemaal zonder catering bij de baas moeten stellen (-4%). NPS, de Net Promoter Score, is het saldo van aanbevelingen (waardering van 9 of 10) min de ‘detractors’: 6 en lager.

De NPS van AH to go steeg van 4% in het tweede kwartaal van vorig jaar naar 29% in Q2 van 2019: 24 %punt hoger. De keten met 84 vestigingen op locaties met veel passanten, waaronder 39 NS-stations, schrijft die verbetering zelf toe aan innovatie. Blijkbaar speelt de formule steeds beter in op de wensen van de gehaaste jonge consument. 47% van de klanten is jonger dan 30 jaar. Anders stijgers zijn Bakker Bart (+5%punten) en Ikea (+4%punten). Burger King liet de grootste teruggang zien: de waardering daalde in deze periode met 29%punt tot -13%. Gasten werd ook gevraagd naar hun oordeel over sfeer – nummer 1 tapasketen La Cubanita, service – top Subway en Starbucks, prijs – die van Ikea is de beste en tenslotte het oordeel over kwaliteit – opnieuw Starbucks en Subway aan de leiding.

Meer cijfers en ontwikkelingen vindt u in het bijgevoegde artikel uit @FoodClicks over de Out-Of-Home Shopper Monitor. In dat onderzoek wordt continu de waardering van gasten voor aanbieders in de foodservicemarkt gemeten.

Voor meer informatie: More2Market, Rien de Koning, tel. 0629563296 en @FoodClicks, Steffen van Beek, 0653872505

Voor verdere vragen, opmerkingen en aanvullingen graag reacties naar:

Contact More2Market:

Rien de Koning

Mobiel:        +31 (0)6 295 63 296
Email:          rien@more2market.nl
Website:      www.more2market.nl
Twitter:        @RiendeKoning   https://twitter.com/RiendeKoning
LinkedIn:     http://nl.linkedin.com/in/riendekoning