Afbeelding 400 miljoen van horeca naar supermarkt tijdens kerst

400 miljoen van horeca naar supermarkt tijdens kerst

Tot wel 400 miljoen van #horeca naar de #supermarkt tijdens de #kerst.

10% van de omzet in de #horeca wordt gerealiseerd in de decembermaand. Een 30% tot 40% (gemiddeld 35%) is inkoop eten en drinken. En bij sluiting wordt dit gekocht in de #retail.

De kerstinkopen voor de #supermarkten bedragen 2,5 mrd. per jaar. Bij een volledige sluiting komt er 400 mln. bij, maar mocht de #horeca toch open blijven in december, dan zal de bezettingsgraad met voldoende afstand tussen de tafels een 50% bedragen. En dan komt er geen 400 mln. Euro maar een 200 mln. Euro bij voor #food #retail.

200 mln. tot 400 mln. extra hoe doet de #supermarkt dat?
Kan de #supermarkt deze extra piek wel aan met een omzet die nu al 7% hoger ligt dan vorig jaar en dan nog eens 8% tot 15% van de maandomzet erbij in enkele dagen.

Kansen voor een kerstmenu thuis vanuit de #horeca?
Kan het zo zijn dat lokale #restaurants weten in te springen op het verzorgen van een premium 3-, 4- of 5-gangenmenu? En dat mag per persoon best enkele tientjes kosten. De geijkte #thuisbezorgd maaltijd lijkt toch wat minder geschikt voor de kerst. En ook kun je je afvragen of er geen plaats is na zoveel pizza’s om je gewoon in het weekend (nog voor de feestdagen dus) eens met een boven gemiddelde maaltijd te verwennen.

 

Contact More2Market:

Rien de Koning

Mobiel:        +31 (0)6 295 63 296
Email:          rien@more2market.nl
Website:      www.more2market.nl
Twitter:        @RiendeKoning   https://twitter.com/RiendeKoning
LinkedIn:     http://nl.linkedin.com/in/riendekoning